Četrta stopnja vaje za koncentracijo

Četrta stopnja vaje za koncentracijo

Pri četrti stopnji začenjamo z »resnimi« vajami, kjer se bo pokazalo, koliko ste osvojili prve tri stopnje. Vajo boste ponovno izvajali v miru in tišini.

V bistvu je četrta stopnja enaka kot druga - ob vizualizaciji številke, ki jo boste »vozili« levo ali desno, boste šteli dihe. Korak naprej pa bo, da pri izvedbi ne boste dopustili nobene motnje.

To pomeni, da se boste v primeru, če se vam bo v um prikradla kakšna misel, vrnili na začetek in začeli šteti od ena dalje. Na primer, če boste prešteli brez porajajočih se misli do pet, potem pa pomislili, kaj morate prinesti iz trgovine, boste začeli znova.

V glavi morate imeti zgolj številke, ki spremljajo vdihe in izdihe. To je podobno, kot če bi se pri gledanju v nebo lahko osredotočili samo na modrino in vas pri tem ne bi motili oblaki, ki se podijo sem ter tja.

Oteževalna okoliščina - ki se je boste morda dodobra zavedali šele zdaj - je samodejno podaljševanje diha. Namreč, bolj ko ste sproščeni, daljša postajata vdih in izdih ... in počasneje se boste bližali številu sto.

Namig, za lažjo odstranitev motečih dejavnikov lahko uporabite ušesne čepke.

Preden začnete si še enkrat oglejte drugo vajo na posnetku.

vir: knjiga »Zdravje 1«, Nikola Grubiša


Želim izvedeti več!

Naročite se na brezplačne novice in izvedeli boste več o zdravju in osebni rasti.
Brezplačna knjiga

Naroči se na brezplačne novice in prejmi darilo - brezplačno e-knjigo.

Tečaj samouresničitve Master Key System

Hvala!
E-knjiga te čaka na vpisanem e-naslovu!

Prenesi knjigo!

Copyright 2015, Potdozdravja.net
Kontakt · Zasebnost · Pogoji uporabe