Kako razjasniti pogled in očistiti umske navlake

Kako razjasniti pogled in očistiti umske navlake

Vaja za razjasnitev pogleda in čiščenje umske navlake

Naredimo še nekaj vaj. Najprej počistimo navlako, ki se nam je nabrala v mislih v vseh teh letih, a se je morda niti ne zavedamo. To je zelo močna vaja, ki nas lahko v hipu osvobodi mnogih pritiskov. Podobna je vaji za odpravo skrbi, le da bomo zdaj upoštevali vse misli, ne le skrbi.

Druga korist in nadgradnja prejšnje vaje je spoznanje, o čem sploh razmišljamo in koliko časa. Ali so naše misli pozitivne ali negativne? Večino časa razmišljamo o rešitvah ali o problemu? Ali se kdaj spomnimo na cilj? Kolikokrat pomislimo nase in kolikokrat na druge? In tako naprej.

Vzemite prazen list papirja in napišite vse, kar imate v mislih. Pišite deset ali petnajst minut, oziroma, dokler se ne začnejo misli ponavljati. Lahko se tudi posnamete na diktafon in potem misli prepišete na list ali v zvezek. Pomembno je, da se ne zadržujete, temveč na papir izlijete vse, tudi če je misel na prvi pogled povsem neustrezna, nepomembna ali izven konteksta.

Vse, kar ste zapisali, razdelite v dve skupini:

  • stvari, na katere imate vpliv,
  • stvari, na katere nimate vpliva.

Poglejte spisek in prečrtajte vse, na kar nimate vpliva. Odločite se, da se s tem ne boste ukvarjali. Lahko uporabite tudi tehniko iz prejšnje točke (»Stop!« ali risanje velikega X čez podobo), ko se vam bo ta misel spet prikradla v um.

Stvari, ki so ostale na spisku, so tiste, ki jih lahko spremenite. Ker se vam vrtijo po glavi, vam očitno jemljejo energijo. Glede na to, da možgani porabljajo celo do 85% vse telesne energije, je dobro razmisliti, kako bi to energijo porabljali čim bolj smotrno.

Odločite se, ali boste vplivali na situacije, ki si jih vrtite v glavi, ali jih boste pustili, da se razvijajo same od sebe. Kakor koli se boste odločili, bo to korak naprej.

Potem postopajte naprej enako kot v prejšnji vaji.

vir: knjiga »Zdravje 1«, Nikola Grubiša


Želim izvedeti več!

Naročite se na brezplačne novice in izvedeli boste več o zdravju in osebni rasti.
Brezplačna knjiga

Naroči se na brezplačne novice in prejmi darilo - brezplačno e-knjigo.

Tečaj samouresničitve Master Key System

Hvala!
E-knjiga te čaka na vpisanem e-naslovu!

Prenesi knjigo!

Copyright 2015, Potdozdravja.net
Kontakt · Zasebnost · Pogoji uporabe