Korist beleženja dejavnosti

Korist beleženja dejavnosti

Zakaj je dobro vestno beležiti vsako dejavnost? Prvič, da ne bomo iskali bližnjic. Če bi si, na primer, pri vajah za moč zabeležili samo »da« ali »ne«, bi lahko nekega dne - ko se nam ne bi ljubilo telovaditi ali ne bi imeli časa - vzeli v roki uteži, ju nekajkrat dvignili ter za tisti dan zapisali, da smo uspešno izvedli vajo.

Drugi razlog je osvojitev navade. Natančneje ko beležimo vaje, bolje jih bomo znali ponovili ... in prej jih bomo osvojili.

Tretji razlog je postavitev ciljev. Po določenem času, ko začnemo rutinsko izvajati vaje, je treba povečati napor. Izpolnjen list nam bo lepo pokazal, koliko časa smo opravljali vaje v določenih okvirih in kdaj smo napredovali.

Poleg tega si bomo na osnovi beležk laže zadali nove cilje. Na primer, ob koncu leta, ko navadno kujemo načrte za naslednje leto, bomo na osnovi neprekinjene in stopnjujoče se intenzivnosti vadbe laže začrtali cilje za prihajajoče leto.

Četrti razlog pa je motivacija in izboljšana samopodoba. Pogled na list krepi voljo in disciplino, nas navdihuje in nam pomaga vztrajati na poti.

Če bomo vaje resnično izvajali vsak dan ter jih vestno zapisovali, nam bo pogled na izpolnjeno razpredelnico dal vedeti, da smo zmagovalec. Zadali smo si nalogo, ki jo redno in dosledno izvajamo, zato bomo imeli o sebi dobro mnenje.

vir: knjiga »Zdravje 1«, Nikola Grubiša


Želim izvedeti več!

Naročite se na brezplačne novice in izvedeli boste več o zdravju in osebni rasti.
Brezplačna knjiga

Naroči se na brezplačne novice in prejmi darilo - brezplačno e-knjigo.

Tečaj samouresničitve Master Key System

Hvala!
E-knjiga te čaka na vpisanem e-naslovu!

Prenesi knjigo!

Copyright 2015, Potdozdravja.net
Kontakt · Zasebnost · Pogoji uporabe