Šest dejavnikov za podaljšanje življenja

Šest dejavnikov za podaljšanje življenja

Ko pomislimo na daljše življenje, navadno v mislih dodamo nekaj (deset) let pričakovani življenjski dobi. Na primer, če pričakujemo, da bomo živeli petinosemdeset let, razmišljamo, da bi jih z zdravim življenjskim slogom lahko dosegli sto.

To lahko dosežemo na razne načine. Na spletni strani Anti-aging-guide so zbrane možnosti ter z njimi povezano podaljšanje življenjske dobe:

  • Manjši vnos kalorij; 20 do 30% manj zaužitih kalorij od priporočenih ter redno postenje nam lahko podaljša življenje za štirideset do petdeset let.
  • Redno jemanje prehranskih dopolnil; dopolnil; vitamini, minerali, antioksidanti in ostala dopolnila, ki zavirajo staranje, nam lahko podaljšajo življenje za dvajset do trideset let.
  • Pravilna izbira hrane; uravnovešena, zdrava hrana z individualno prirejenim jedilnikom nam lahko podaljša življenje za petnajst do petindvajset let.
  • Storitve napredne snanosti in bio-medicine nam lahko podaljšajo življenje za petnajst do petindvajset let.
  • Kakovost življenja; finančna varnost, sproščanje in počitek po potrebi ter redno angažiranje na področju, ki nas veseli, nam lahko podaljša življenje za petnajst do petindvajset let.
  • Redna in zmerna telesna vadba nam lahko podaljša življenje za deset do dvajset let.

Če kombiniramo te metode in jih začnemo udejanjati v mladih letih - na primer, okoli dvajsetega leta starosti - naj bi bili sposobni podaljšati življenje za šesdeset do osemdeset let. Če začnemo pozneje, v starosti petinštirideset do petdeset let, pa naj bi vseeno živeli trideset do štirideset let dlje, piše na spletni strani Anti-aging-guide.

šest preizkušenih metod

Vendar pa je to v nekem smislu zastarelo razmišljanje, saj izhaja iz trenutne situacije, ne upošteva pa novih dognanj, katerih koristi bomo deležni šele v prihodnosti.

vir: knjiga »Zdravje 1«, Nikola Grubiša


Želim izvedeti več!

Naročite se na brezplačne novice in izvedeli boste več o zdravju in osebni rasti.
Brezplačna knjiga

Naroči se na brezplačne novice in prejmi darilo - brezplačno e-knjigo.

Tečaj samouresničitve Master Key System

Hvala!
E-knjiga te čaka na vpisanem e-naslovu!

Prenesi knjigo!

Copyright 2015, Potdozdravja.net
Kontakt · Zasebnost · Pogoji uporabe