Vaja odpravljanja »sivih oblakov«

Vaja odpravljanja »sivih oblakov«

Naredimo še eno vajo za učinkovito zmanjševanje stresa.

Velikokrat se lahko zalotimo, kako pri opravljanju nekaterih dejavnosti nismo čisto pri stvari, temveč nam misli begajo.

Ponovno vzemite list papirja ali zvezek ter napišite situacije oziroma področja, kjer niste popolnoma osredotočeni na dogajanje, temveč ste z mislimi drugje. Na primer, v službi imate sredi obilice dela slabo vest, ker niste z družino. Ko ste z družino, pa mislite na delo.

Ne samo, da tak pristop ni učinkovit, temveč vam povsem po nepotrebnem povzroča stres. Katera področja so torej tista, ki se jim ne morete popolnoma prepustiti?

Ko zapišete področja, jih preglejte in jim določite stopnjo pomembnosti. Vprašajte se, kam želite vlagati več energije in kam manj.

Potem napišite program dejavnosti za vsa pomembna področja. Velikokrat nam energija odteka enostavno zato, ker ne vidimo rešitve ali enostavno ne vemo, kdaj bomo našli čas za opravljanje posamezne aktivnosti. Ko zapišemo korake in spoznamo, da je realizacija ciljev ne le mogoča, temveč celo enostavnejša, kot smo si predstavljali, se lahko v trenutku razbremenimo.

Ker vemo, da je za vse poskrbljeno, nam misli ne bodo več uhajale drugam.

vir: knjiga »Zdravje 1«, Nikola Grubiša


Želim izvedeti več!

Naročite se na brezplačne novice in izvedeli boste več o zdravju in osebni rasti.
Brezplačna knjiga

Naroči se na brezplačne novice in prejmi darilo - brezplačno e-knjigo.

Tečaj samouresničitve Master Key System

Hvala!
E-knjiga te čaka na vpisanem e-naslovu!

Prenesi knjigo!

Copyright 2015, Potdozdravja.net
Kontakt · Zasebnost · Pogoji uporabe