Aplikacija je na voljo na večjih zaslonih.


Astrologija za vsakogarVstopi   če si že vpisan/a, se lahko prijaviš tukaj.

Astrologija

Astrologija je znanost in duhovna umetnost. Je znanstvena v svojih matematičnih izračunih, v doslednosti interpretacije in v premi povezavi z nebesnimi telesi. Je pa tudi duhovna umetnost v tem, kar razlaga paradokse obstoja in razkriva načrt življenja; tokrat načrt življenja posameznikov. Astrologija kot duhovna umetnost daje velik navdih za razumevanje vprašanje čemu trpljenje. Zvezde »nagibajo tehtnico, a je ne silijo«. Pomen astrologije je pridobiti modrost, da bi lahko uvideli v svoje življenje. Modrost nam omogoča videti, katera dejanja so pametna. Obstaja trenutek zrelosti, ko duša preide mejo »strahu« in »presojanja«, ko išče vrednost zaupanja. Tedaj spozna, da jo resnica osvobaja. Od vseh znanosti je astrologija najbolj duhovna, ker vztraja na tem, da lahko spoznaš pomen, naravo in celo namen življenja; ni nam treba biti odvisen od druge osebe.

Astro

Pri astrologiji se hitro spozna, da niso temne sile tiste, ki otežujejo življenje. Težave prinaša to, kar človek ne zna pravilno izrabiti planetarnih sil. Ni zlobnih zvezd, planetov ali znamenj. Vendar pa so sile, ki so v harmoniji in ne-harmoniji. To pa je čisto nekaj drugega. Namen astrologije je privesti do spoznanja, da so ustvarjalne sile življenja v nas, tako kot Kraljestvo nebes. Poleg tega ni boja med notranjim in zunanjim, ni boja med vsakodnevnim in duhovnim življenjem. Astrologija je duhovni manjkajoči člen, svet in posvečen most, ki povezuje človeško in božansko zavest. Astrologija je duhovna umetnost, ki leži v končnih simbolih, ki odslikava in razkriva most Slave, ki je življenje in slava, ki je naše lastno življenje. S tem mostom vstaja globlje razumevanje, da ni temnih sil, le neznanje, ki ga znanje lahko izbriše. Astrološko načelo, da »zvezde nagibajo tehtnico«, nam pomaga spoznati, da ima človeštvo svobodno voljo, in da je življenje tisto, kar iz njega naredimo.

Resnično ni pomembno, kakšna je naša filozofija, kakšna je naša telesna moč, inteligenčni količnik ali verska pripadnost, vsi začnemo od neke točke v življenju, na kateri ga gradimo. Astrologija nam pove, na kateri točki smo začeli. Astrologija nam pove, kako izboljšati življenje. Življenje nas potiska v prihodnost. Ta potisk je zgrajen na zavednih in nezavednih spominih preteklega bivanja v luči zavedanja sedanjosti. Zaradi preteklih izkušenj in modrosti astrologije laže uskladimo sebe z načrtom življenja. Če jo prav uporabljamo, je astrologija luč, ki pomaga spoznati zakon samozavedanja. Če poznamo ta zakon, nas bo osvobodil strahov, presojanja in vsakršnih omejitev. Človek je že od samega začetka bivanja poskušal razumeti pomen naravnega zakona. Vendar šele, ko razume, da je naravni zakon le odsev nebesnega zakona, spozna Zakon in se s tem osvobodil. Tukaj velja omeniti Dante-nove besede: »Sledi le svoji zavesti in ne boš zgrešil nebes.«

Zahodna astrologija

Kaj torej je astrologija?

Astrologija je duhovna umetnost in znanost interpretacije določenih simbolnih razmerij, ki obstaja med nebesnimi telesi in zemeljskim življenjem. Kako težko se je učiti astrologijo? Zelo enostavno se je učiti iz prakse. Zelo enostavno zato, ker je le nekaj kategorij, ki si jih je treba zapomniti. Astrologija je sestavljena iz štirih ključnih kategorij, ki jih ponazarjajo planeti, Simboli: Znamenja, Hiše ter Aspekti. S temi štirimi končnimi skupinami bomo pridobili uvid v zemeljsko in kozmično življenje. Astrologija nam daje znanje in modrost, ki jo prinaša za obogatitev vseh ravni življenja.

Copyright 2015, Potdozdravja.net
Kontakt · Zasebnost · Pogoji uporabe